Un top al filmelor despre pandemie

In plina perioada de pandemie, nu am putea sa ignoram filmele despre pandemie. Si nu sunt putine. Este destul de greu sa alegem dintre aceste filme care abordeaza indeaproape sau in mod indirect aceasta tematica a virusului sau chiar a izolarii care deriva dintr-o pandemie.

Natura se revolta
Unele filme au abordat ideea virusului dintr-un unghi mai inedit. Este si cazul filmului The Happening. Acest film a primit o multime de critici negative dupa lansare atat din partea presei cat si din partea spectatorilor. Cu toate acestea, cineastul M.Night Shyamalan are o viziune personala cu privire la virus si, mai ales, neasteptata. Fara niciun semn in prealabil, fiintele umane mor in mod inexplicabil peste tot in lume. Cad ca mustele, fara nicio explicatie logica.

Toxic (2018) este un film care ii apartine lui Daniel Roby in care Romain Dury si Olga Kurylenko sunt nevoiti sa faca fata unui fenomen mai putin obisnuit, o ceata mortala care invadeaza strazile Parisului. Atunci cand un individ o inhaleaza, moare asfixiat la scurt timp.

Virusi periculosi
Nu putem sa nu evocam aici filmul Contagion deoarece acest film este pe toate buzele de la izbucnirea pandemiei. Filmul lui Steven Soderbergh este in orice caz o referinta a acestui gen, un film teribil de real in aceasta perioada de pandemie.

The Infected (2010) este cun alt film in care se vorbeste despre virusi. Nu este neaparat un film indispensabil insa unul care ne arata modul in care un virus este capabil sa devasteze umanitatea in doar cateva zile.

It Comes at Night ar fi putut figura foarte bine in categoria de filme cu zombii. Insa, excelentul film al lui Trey Edward Shults, care a impartit criticii in doua tabere dar si spectatorii, vorbeste despre o maladie, nu despre zombii. Un film paranoiac care profita de intuneric, de noapte si de teama oamenilor de a nu se infecta cu un virus mortal.

Lasă un răspuns