Summer White, un film care impresionează

Extrem de bine primit de un numar mare de festivaluri de film, Summer White reprezinta primul lung-metraj al lui Rodrigo Ruiz Patterson.

Rodrigo, un adolescent singuratic, are o relatie deosebit de puternica cu mama sa. Lucrurile se schimba radical atunci cand mama isi invita noul iubit sa locuiasca in casa lor situata la o periferie din Mexico.

Rodrigo trebuie sa decida daca va putea accepta aceasta noua familie sau se va bate pentru “tronul” sau, distrugand fericirea persoanei pe care o iubeste mai mult in aceasta viata.

Valeria, Rodrigo si Fernando

Am putea vorbi despre un cuplu atunci cand vine vorba despre o mama divortata si fiul ei in varsta de 13 ani care locuiesc impreuna intr-o periferie din Mexico? Cu siguranta nu, chiar daca intre Valeria, aceasta mama iubitoare si Rodrigo, fiul sau adorat, raporturile sunt cu adevarat fuzionale.

Astfel, Rodrigo ajunge sa doarma la varsta sa in patul mamei sale, se spala pe dinti la bustul gol langa mama sa care tocmai iese de sub dus…nimic ciudat la prima vedere in toate acestea, doar o iubire reciproca si o mare incredere ce o au unul in altul, Valeria este convinsa de faptul ca Rodrigo nu ar minti-o niciodata.

Insa, iata ca intr-o buna zi, in acest ocean de fericire, Valeria aduce un barbat in casa. Destul de dragut cu Rodrigo, acest Fernando nu este acceptat de baiat. Sa il vada pe Fernando mutat definitiv in casa in care pana nu demult locuia doar cu mama sa, nu este un lucru usor pentru Rodrigo. Se instaleaza o forma de gelozie care in cele din urma va duce la o situatie conflictuala.

Un film despre copilarie

La 13 ani Rodrigo este doar un copil, chiar daca relatia speciala pe care o are cu mama sa l-a maturizat prematur. Dupa sosirea lui Fernando in casa, Rodrigo se va revolta. Vom vedea un nou Rodrigo, mai violent si mai gelos.

Rodrigo Ruiz Patterson reuseste aproape perfect examenul de trecere la lung-metrajul de fictiune. De ce aproape? Deoarece, pe parcursul filmului da dovada de neindemanare ceea ce confera un caaracter mult prea previzibil filmului.

Lasă un răspuns