Greenland, un film despre o catastrofă spectaculos si extrem de bine filmat

Unul din rarele filme americane lansate vara trecuta realizate de un specialist din filmele de actiune.

Pericolul vine din spatiu: Greenland a fost lansat pe data de 5 august. Ric Roman Waugh este realizatorul acestui film care s-a ilustrat in genul actiune, unul din cele mai cunoscute filme ale sale fiind Angel Has Fallen, lansat in 2019 si avandu-l in rolurile principale pe Morgan Freeman care ii da replica lui Gerard Butler.

Apocalipsa acum

Inginer architect, John Garrity primeste un mesaj prezidential care il invita sa isi evacueze casa de urgenta impreuna cu fiul si sotia sa, pentru a ajunge cat mai repede cu putinta la un refugiu. A fost selectat ca sa scape de impactul unei comete care ar uma sa distruga75% din viata terestra, in doar cateva zile. Calatoria celor trei spre refugiu este presarat cu obstacole, meteoritii incep sa cada pe Pamant, unul cate unul, inainte de impactul final.

Trebuie salvata familia americana

Aceasta lupta intensa care se da in filmul Greenland, in mijlocul unui potop de foc cazut din cer. Personajul principal interpretat de Gerard Butler trebuie sa colaboreze cu sotia sa de care s-a separat de ceva vreme si sa aiba impreuna grija de fiul lor diabetic, sa ajunga in siguranta la regufiu. Scenariul beneficiaza de sub-intrigi ingenioase precum separarea familiei si pornirea lor impreuna spre refugiu, reactia neasteptata a cuplului in fata situatiei careia trebuie sa ii faca fata impreuna, solidaritatea de care se bucura Gary…la fel ca in multe alte filme care au in centru o catastrofa, cuplul si familia constituie baza subiectului. Pericolul exterior reflecta amenintarea interioara si happy-end-ul este, ca intotdeauna, prezent.

Greenland nu se abate de la regula, nu este foarte subtil insa aceasta este regula filmelor din genul actiune. Punerea in scena a lui Ric Roman Waugh este la inaltimea ambitiilor. Un film ideal de vizionat impreuna cu familia.

Lasă un răspuns